Bel ons: 071-5170560  E-mail: info@oxarchitecten.nl

Zorgvilla "De Meerlhorst"

 

Over dit project

 

In het centrum van Heemstede, pal naast het gemeentehuis, is op de plek van de eerste villa die aan de Van Merlenlaan verrees, een nieuwe zorgvilla gebouwd. Om het statige karakter van de laan en de voormalige villa 'De Meerlhorst' te behouden is in de hoofdvorm een heldere geleding aangebracht en zijn de gevels rijk gedetailleerd. Er is een centraal, symmetrisch middendeel, met aan de zijkanten asymmetrische toevoegingen.

In de villa zijn 17 appartementen met elk een eigen badkamer. In de serre en de ruimte daar direct achter bevindt zich de gezamenlijke woonkamer. De zorgvilla is niet alleen een particulier verpleeghuis, het is geheel verzorgd en verpleegd wonen in een thuissituatie. In de veilige leefomgeving van de zorgvilla draait alles om het welzijn van de bewoner waarin de factor 'zorg' zich zoveel mogelijk op de achtergrond bevindt.

 

 

Projectkenmerken

 

- optimale inhoud binnen bestemmingsplan

- uitwerking in bouwteam 

 

 

 

Lees meer...

Nieuwbouw gezondheidscentrum

Over dit project

Op een markante plek in Leimuiden hebben we een ontwerp gemaakt voor een gezondheidscentrum dat voorziet in een grote huisartsenpraktijk die ook een apotheek voert, een praktijk voor fysiotherapie, en diverse voorzieningen die hier naadloos op aansluiten. Het is een gastvrij gebouw dat speelt met transparantie en privacy. De entree nodigt uit. De vorm en het materiaalgebruik benadrukken de (historische) ligging aan een kruispunt van verschillende verkeersstromen in een landelijke omgeving.

Lees meer...

Zorgvilla "Het Witte Huis"

 

Over dit project

 

Het villa-karakter van de wijk Wilhelminapark in Oegstgeest wordt doorgezet in het nieuwe Witte Huis, een particulier verpleeghuis/ verzorgingshuis. Er zijn twee afzonderlijke villa's gecreëerd die in detail verschillen, maar wel duidelijk familie van elkaar zijn. Functioneel is er een transparante “transportverbinding” tussen de twee afzonderlijke villa's waardoor er zicht mogelijk is geworden van de ene naar de andere zijde van het pand.

In het huis zijn twee gezamenlijke dagverblijven en op het restaurant bevindt zich een groot dakterras, bedoeld voor de bewoners van de zorgvilla. De kelder is ideaal voor de exploitatie; werkzaamheden die “achter de schermen” gebeuren vinden hier plaats. De zorgvilla is meer dan alleen een particulier verpleeghuis. Het is geheel verzorgd en verpleegd wonen in een thuissituatie. In de veilige leefomgeving van de zorgvilla draait het puur om het welzijn van de bewoner.

 

 

Projectkenmerken

 

- wijziging bestemmingsplan

- hoog aantal actoren

- inclusief restaurant (afzonderlijk verhuurbaar) 

 

 

 

Lees meer...

Gezondheidscentrum Frieslandlaan

 

Over dit project

 

Het Gezondheidscentrum Molenwijk is gerealiseerd in een plantsoen. Het gebouw fungeert als een herkenningspunt. Door intensief overleg met de verschillende gebruikers, zoals apothekers, huisartsen en fysiotherapeuten (eerstelijnszorg), is een gebouw gerealiseerd waarin de samenwerking tussen de diverse zorg-aanbieders optimaal benut kan worden. Het gezondheidscentrum voorziet in behandelkamers, spreekkamers en een apotheek. De apotheek is “een winkel” die zich ook zo naar buiten manifesteert, open en uitnodigend. De behandelkamers van de huisartsen en andere eerstelijns zorgverleners liggen in het dichte deel van het ontwerp. Door het toepassen van gezeefdrukt glas is de privacy van deze gebruikers gewaarborgd terwijl het van binnenuit toch transparant is.
 

 

Projectkenmerken

 

- wijziging bestemmingsplan

- hoog aantal actoren

- bouwkundig aannemer en installateur afzonderlijk

- apotheek, huisartsen, fysiotherapie, thuiszorg

 

 

 

Lees meer...

Zorgpraktijk Psychosociale Therapie

 

Over dit project

 

De kracht van het ontwerp van deze praktijkruimte ligt in het verrassend inventieve en functionele interieur dat op een bruto oppervlak van 120 m2 voorziet in drie spreekkamers, een ruime hal, een wachtkamer, een keukentje, een toilet en een douche. Het ontwerp is zo gemaakt dat er in de toekomst ook in gewoond zou kunnen worden zonder veel aanpassingen te hoeven doen.

Door het dak aan de zuidkant hoger in te zetten dan het dak aan de noordkant ontstaat een hoogteverschil in de nok waardoor ruimte is ontstaan voor een raamstrook op de noordzijde. Hierdoor komt altijd natuurlijk licht binnen zonder last te hebben van hinderlijk zonlicht. Door de centrale hal 15º te draaien is een interieur ontstaan met een verrassend ruimtelijke beleving. Een warmtepomp zorgt voor een comfortabele laagtemperatuur-verwarming.

 

 

Projectkenmerken

 

- landelijke omgeving

- multi-functioneel

- energiezuinig (toepassing van warmtepomp) 

 

 

 

Lees meer...

Wilt u een vrijblijvend gesprek? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bel ons: 071 - 5170 560 of bezoek ons.