Bel ons: 071-5170560  E-mail: info@vhha.nu

Herbestemming naar appartement te Leiden

 

Over dit project

 

Aan de Rijn in Leiden is in een voormalige productieruimte - van ruim 30 meter diep - een appartement gerealiseerd. Dit project is overgenomen van een collega-architect en tezamen met de opdrachtgever hebben we er een andere draai aan gegeven. De straatzijde van het appartement wordt geheel ingenomen door de nieuwe garage en de entrees van de bovenwoning en het benedenappartement. In de zijmuren van de nieuwe woning was het niet mogelijk om ramen te maken zodat het risico bestond op zeer donkere ruimtes. We hebben dit opgelost door een kleine patio in het midden te plaatsen met daaraan gekoppeld twee lichtstraten. Hiermee wordt een zee aan licht in drie aangrenzende ruimtes binnen gehaald en hadden we ook de mogelijkheid om hierdoor frisse lucht naar binnen te halen. De keuken, slaapkamer en study zijn hiermee niet alleen goed bruikbaar geworden maar hebben ook een verrassende lichtinval.

Aan de achterkant van het appartement ligt de Rijn, op het zuiden. Hiervan wordt ten volle geprofiteerd door het plaatsen van een verdiepingshoge pui en het maken van een terras boven het water. Het dak en de zijwanden steken ruim een halve meter door ten opzichte van de achtergevel, zodat de zon 's zomers minder instraalt. De doorstekende vlakken geven ook een geborgenheid in een strak ontwerp. Door slim om te gaan met loze ruimtes tussen de constructie-delen zijn de installaties, met name het elektra, erg makkelijk aan te passen. 

 

 

Projectkenmerken

 

- herbestemming van bedrijfshal naar appartement

- ingenieuze daglicht- en ventilatie-oplossing

- lees hier de ervaring van de opdrachtgever

 

 

 

Wilt u een vrijblijvend gesprek? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bel ons: 071 - 5170 560 of bezoek ons.